Video: Māte audzina dēlu, bāzdama viņa galvu gaļas spainī
Publicēts 2. septembrī, 2010.
LNT raidījuma “Degpunktā” reportieri internetā ievērojuši kādas bērna mātes video, kuru viņa bija ievietojusi publiskai apskatei populārajā portālā www.draugiem.lv, dodot tam nosaukumu “Iespēja, kā nomierināt satrakojušos bērnu”.

Videomateriālā redzams, kā māte aptuveni 3-4 gadus veco dēlu par nepaklausību paņēmusi aiz kājām un, turot ar galvu uz leju, iebāzusi marinētas gaļas spainī, ziņo portāls Tvnet.

Māte Degpunktā sacīja, ka tas ir privāts mājas video - tas esot tikai joks, kas esot izrauts no konteksta, un komentāru nebūšot. Bērna māte atzina: “Nē, man nav nekādu komentāru, tas ir vienkārši joks, tas ir mājas video, es atvainojos, ja kādam… tā ir mana audzināšana, un es uzskatu, ka tur nav nekā tāda. Izrauts no konteksta, un, ja kādam tas liekas nepieņemami, es atvainojos - ziniet, tur nekā tāda nav. Tas ir tikai joks, man nebūs vairs komentāru.”

Savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece (VBTA) Laila Rieksta-Riekstiņa ir pretējās domās un Degpunktā uzsvēra, ka diez vai vajadzētu ievietot draugu portālā šādus video, kurā iemūžināts, cik vecāki neprasmīgi audzina savus bērnus. Inspekcijas pārstāve uzskata, ka šai mātei nāktu par labu palasīt kaut vai internetā speciālistu rakstus par to, kā savaldīt bērnu un pārtraukt nepaklausīgu uzvedību.

Šajā redzētā video gadījumā bērns neaizrijās un neguva traumas, taču šāda veida audzināšana varot nodarīt bērnam ne tikai fizisku, bet arī emocionālu kaitējumu, kas var ietekmēt viņa uzvedību nākotnē. “Šeit, ja mēs pat nerunājam par fizisku bērna apdraudējumu, jo īpašas fiziskas sāpes sagādātas netika, vairāk tā situācija bija pazemojoša bērnam,” atzīst Laila Rieksta-Riekstiņa.

VBTA speciāliste norādīja uz bīstamu apdraudējumu, kāds varot rasties, ja tik populārās interneta vietnēs ievieto šādu personīgu informāciju, turklāt bērns redzams atkailināts. “Jārēķinās, ka šādus sižetus skatās dažādi cilvēki, ar dažādiem nodomiem. Jo kādas nu kuram tas var raisīt vēlmes. Citā gadījumā tas var novest pie dzīvokļa zādzības, citā pie bērna seksuālas izmantošanas,” informē Laila Rieksta-Riekstiņa.

http://nra.lv 


Komentāri (3)
Dux: Nu ko varu teikt... Man shis video radija tikai pretiigumu pret maati un zheelumu pret beernu!! :@ Taada "audzinaashana" ir ne tikai biistama fiziski,bet beernu pazemo un var radiit traumu uz visu muuzhu... Vnk pretiigi!!
02/09/2010 14:20
Mārtiņš: Skatos ka video ir izņemts arī no youtube. Lasīju ka pret māti var ierosināt līdz pat 5 gadiem par mazu bērnu fizisku vai garīgu iespaidošanu! Es pat nezinu ko ar šādām mātītēm iesākt! Laikam pati bērnībā ir tā cietusi un tagad atriebās saviem bērniem. Par māti jau nospļauties, lai met viņu cietumā, lai sapūst tur, bet nabaga bērni.. Vienmēr šajās ģimenēs cieš bērni, kas ne pie kā nav vainīgi...
02/09/2010 23:21
Rind: Slima māte, ja savu rīcību uzskata par 'normālu' audzināšanu, vēl vairāk par joku. Pašai derētu galviņu iebāzt spainī, atvēsināt. Tas vēl būtu ļoti maigi darīts.
03/09/2010 00:42
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: