Ātrās palīdzības operatori draud ar sodu
Publicēts 25. aprīlī, 2009.
Dienu pēc jaunā, neatliekamās palīdzības, cenrāža pieņemšanas sagadījās, ka bija jāizmanto 112.

Dienu pēc jaunā, neatliekamās palīdzības, cenrāža pieņemšanas sagadījās, ka bija jāizmanto 112.

Braucot ar automašīnu no darba pamanīju uz ietves guļošu cilvēku, kuram apkārt rosījās mazi bērni, kādi trīs vai četri vecumā līdz pieciem gadiem. Glābšanas dienestam savā dzīvē esmu zvanījis tik reizes, cik uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt. Cilvēks gulēja pretī vienai ārstniecības iestādei, tāpēc nodomāju, ka mediķiem nekādas lielās pūles nesagādātu izbāzt galvu pa logu vai pāriet 10 metrus pāri ielai un apskatīties.

Zvanu 112 un saku, ka uz ietves nekustīgi guļ cilvēks, mani savieno ar ātro palīdzību. Operatore jautā, kas noticis un kur kur persona atrodas, es nosaucu precīzu poliklīnikas nosaukumu un saku, ka uz ietves nekustīgi guļ cilvēks. Tālāk man jautā kāda ir adrese, diemžēl man nav ne jausmas kāda tur iela un numurs mājai. Tiek jautāts vai es redzēju asinis, atbildu negatīvi. Tālāk seko man šokējošs teksts:

Jūs zināt, ka par viltus izsaukumu jāmaksā 83 lati, mēs fiksējam visus telefonu numurus kuri mums zvana, un ko mums darīt, ja viņš piecelsies un aizies kamēr mēs atbrauksim?

C’mon, es braucot garām ar auto nevaru zināt viņa diagnozi, bet kāpēc draudēt uzreiz vajag? Varbūt tiešām iedzēris par mēru un apkritis, bet ja nu sirds vai trieka? Pretī ielai poliklīnika, lai taču kāds no turienes šķērso ielu un paskatās kas ar cilvēku noticis.

Pats steigties palīgā diemžēl nevarēju, jo sanāktu avārijas situācija uz ceļa un jāatzīstas, ka esmu piemirsis pirmās palīdzības sniegšanu. Bet ceru, ka tiešām neieviesīsies šāda prakse - draudēt cilvēkam kurš grib palīdzēt citam.

P.S. varbūt vēl kādam ir līdzīga pieredze?


Komentāri (3)
Es: Nē
18/10/2009 00:13
Tu: Nop
18/10/2009 00:14
Viņš: Nein
18/10/2009 00:15
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: